KIŞ ÇAYI TARİFİ

Grip,nezle ve beraberinde getirdiği halsizlik kış aylarında yakamızı bırakmaz.Bu tür enfeksiyonlara karşı dirençli olabilmek adına,uzmanların kış çayının her gün en az 1 bardak tüketilmesinin insan sağlığının olumlu yönde etkilendiğini de belirtmişlerdir.

İşte Kış Çayı Tarifi;
Ihlamur 50 Gr
Adaçayı 20 Gr
Tarçın 1 Çubuk
Zencefil 2 Parça
Karanfil 5 Adet
Havlıcan 2 Parça
Kuşburnu 50 Gr
Hibisküs 30 Gr
Okaliptüs 5 Yaprak
Papatya 10 Tane
1 Dilim Limon 
Hazırlanışı: Malzemeleri karıştırdıktan sonra bir bardak kaynar suya 1 tatlı kaşığı karışımdan koyup 5 dakika demlendirdikten sonra süzün , şeker yerine bal veya pekmezle tatlandırarakta içebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ŞİLE'DE SAKLI CENNET - ESENCELİ KÖYÜ

NUTELLA'YI KİM BULDU? Pietro Ferrero

Elindeki Eşyaları Değerlendir-Tasarım BALON AVİZE (KAĞIT)