BALAYI TATİLİ TAYLAND PHUKET

Merhaba,

  Düğün günü seçildi,eşyalar tamamlandı,ev tutuldu döşendi derken telaşınızın arasında bir de balayıyla uğraşmak gerçekten çok bunaltıcı. Bilirim :)

Eşimle nerelere baktık anlatsak roman olur. Bizim için en büyük artı yurt içi mi,yurt dışımı? Yurt dışı ise vizeli mi vizesiz mi? sorularına kesin karar vermek oldu. Yani önce ne istediğinizi kesinleştirmek gerekiyor. Balayı olacağı için ikimizde bu konuda çok özenliydik bu yüzden ilk başlarda tur şirketlerinin yolunu tuttuk. Fiyatları duydukça ooo bu paraya kendimiz çıksak 3 ülke gezeriz falan diyorduk.Her şeyden evvel tur şirketlerine tonlarca para dökmeyin derim. Bu arada biz vizesiz ülkeleri araştırmayı tercih ettik. Düğün için yeterince masraf yaptık zaten birde vizeye para vermeyelim diye düşündük. Çok doğru bir kararmış.
 Vizesiz ülkeler listesini http://yazancizensoyleyen.blogspot.com.tr/2016/09/vizesiz-ulkeler-listesi.html burada bulabilirsiniz. 
  Bu listede bizi en çok cezbeden Tayland oldu. Phuket adasının fotoğraflardaki güzelliği,gören herkesinde iyi demesi... Ne bileyim baya hoşumuza gitti işte :)



 Kesin olarak Phuket'e gidiyoruz dedik. Biletleri ve oteli araştırmaya koyulduk.
Emirates hava yolu ile Dubai aktarmalı Phuket yolculuğunda karar kıldık. Aktarmalı olacağı için havalimanında bekleme süresi ve uçuşumuz toplamda 20 saate yakındı. Bu kadar saat yolda olma fikri sizi korkutabilir. Bu yüzden maceracı bir yapınız yoksa direk uçuşlara bakmanızı öneririm.
Hatırlatma: Eğer Dubai aktarmalı uçuş olacaksa (havalimanında kaç saat kalacağınızı mutlaka öğrenin) sıkı giyinmeyi,yanınıza boyun yastığı ve battaniye tarzında bir şey almayı asla unutmayın. Giderken havalimanında 12 saat kalıp donduğumuzu hatırlıyorum 😒 off
Ama dönerken bütün profesyonelliğimi konuşturdum 😇

Phuket havalimanına indiğinizde bu kadar yol çektiğiniz için derin bir nefes almak isteyebilirsiniz. Durun!
Sizi yoğun ve geniz yakan bir baharat kokusu karşılayacak. O yüzden alışana kadar küçük küçük nefes alın derim :)

Havalimanından çıktığımızda neye bineceğimiz konusunda karar veremedik. Tuk tuk diye adlandırılan motorsiklet minibüs karışımı bir şey var.
                                                                        (tuk tuk)
 Birde limuzin diye adlandırdıkları taksileri...
Limuzin dediklerine bakmayın bildiğimiz taksi😆


O gün tuk tuk bize çekici gelmediği için limuzine binmek istedik. Havalimanından otele varışımız arabayla yaklaşık yarım saat sürdü ve bu yolculuk için 1000 baht ödedik. Makul bir fiyattı. Tatilimiz boyunca çoğunlukla limuzine bindik. Hatta eşim kaldığımız otelin şöforüyle sohbeti ilerletince pazarlık sünnettendir deyip taksiciyi de kendimize benzettik ve uygun fiyata her yere taksiyle gidip gelmiş olduk 😆

 Velhasıl kelam otelimiz oda havuzlu,okyanus manzaralı,ultra lüx harika bir yerdi. (Hala fotoğraflarına bakıp iç çektiğim doğrudur.)
Normal oda seçeneği de elbette mevcut.Artı olarak otelde 2 adet misafirlere açık havuzu da var. Fakat balayı bir defa olduğu için özel ve anlamlı olsun istedik,bu yüzden kendi havuzumuzun olması fikri hoşumuza gitti. Her şeyin en güzeli olsun diye aylarca uğraşan ve bu konuda çok hassas davranan Aybar'ıma tekrar çook teşekkür ederim. 💕
Gerçekten rüya gibiydi 💑


                                                                (Centara Villas Phuket)

Gezilecek çok yer,tadılacak çok yemek,eğlenilecek çok mekan var. Yazarsam roman olur😊 Onlarda başka sefere artık.🙋
Gittiğinize asla pişman olmayacağınız muhteşem, huzur verici bir yer. Biz, iyiki gitmişiz dedik.
Yani artık aşk Bodrum'da artık yaşanmıyor. Bodrum'a Antalya'ya yada x bir şehirde balayı odası için dökülen paralar gerçekten boşunaymış. Biz o paralara yakın bir rakama Tayland Phuket'i görmüş ve en iyi otelinde konaklamış olduk.
Bu yazım umarım yararlı olmuştur. Bol bol eğleneceğiniz ve asla unutamayacağınız balayınız olsun 🙌
Sizde sorularınızı, gezip gördüğünüz yerleri yada insanlara yararlı olacağını düşündüğünüz bilgileri yorum olarak paylaşabilirsiniz👇

Sevgiler...



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ŞİLE'DE SAKLI CENNET - ESENCELİ KÖYÜ

NUTELLA'YI KİM BULDU? Pietro Ferrero

Elindeki Eşyaları Değerlendir-Tasarım BALON AVİZE (KAĞIT)